top of page

O nepozabnih tudi na 34. sejmu Alpe-Adria

Na povabilo Združenja zgodovinskih mest Slovenije in Zavoda Novo mesto smo se v četrtek, 1. februarja 2024, predstavile na 34. sejmu Alpe-Adria.


Obiskovalci_ke gospodarskega razstavišča v Ljubljani so ob naši stojnici lahko izvedeli več o projektu Pozabljena polovica Novega mesta in istoimenski pešpoti, za sejemsko predstavitev pa je kolektiv oblikoval tudi nove promocijske letake v slovenskem in angleškem jeziku. Poleg letakov smo na stojnici predstavile tudi razprodano izdajo revije Rast, namenjeno predstavitvi Pozabljene polovice Novega mesta, in zloženkami o 13. izjemnih posameznicah novomeške preteklosti, ki so prav tako že pošle.


V popoldanskem času je sledilo še predavanje kolektiva Pozabljena polovica Novega mesta, na katerem so Maja Žunič Fabjančič, Klavdija Kotar in Meta Kocjan obiskovalcem_kam podrobneje predstavile, kako je projekt nastal in zakaj, kakšni so njegovi rezultati in načrtovane aktivnosti za naprej. Poudarek je bil, seveda, na predstavitvi vodenih ogledov turistične pešpoti, kar je poželo tudi največ zanimanja med turističnimi vodniki in tovrstnimi organizacijami iz ostalih slovenskih krajev in tujih držav.


Čez dober mesec dni, ob 8. marcu, mednarodnem prazniku žensk, kolektiv načrtuje tudi tradicionalen pohod po pešpoti Pozabljena polovica Novega mesta – zato si rezervirajte datum: dobimo se v nedeljo, 10. marca 2024, ob 14. uri pred mestno hišo na novomeškem Glavnem trgu.

 

Lokalno partnerstvo Pozabljena polovica Novega mesta:

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto-Regijski NVO center,

Založba in knjigarna Goga,

društvo Est=etika,

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine,

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto,

Mestna občina Novo mesto

Foto: arhiv PPNM, Visit Novo mesto


bottom of page